Tijdens een incident kan er gevraagd worden om een Google Remote desktop sessie te starten. Via remotedesktop.google.com kunt de software via de link externe ondersteuning installeren. Het kan zijn dat u met een geldig Google account moet inloggen! Gebruikt u Google Gsuite dan kunt inloggen met uw eigen bedrijfs email adres. Heeft u dit niet kunt u inloggen met u prive Gmail of de andere remote desktop oplossing gebruiken genaamd Teamviewer.